';

Villa Sagalid, Djurö
Med platsen som utgångspunkt skapades privatbostaden Villa Sagalid på 500 kvadratmeter. Byggnaden upprättades 2018, ett arbete som tagit omkring åtta år, och innehar fyra våningar och hiss – där utsikten från ovanvåningen sträcker sig hela vägen till Sandhamn. En stor pool i anslutning ligger dold för de förbipasserande fartygen och fritidsbåtarna. Här har stor hänsyn tagits till den 50 000 kvadratmeter stora tomtens kvaliteter och eftersom villan ligger på en utsatt plats, intill skärgårdens vatten, har syftet varit att rita en byggnad som håller över tid. Barkens färg och struktur från de omkringliggande tallarna blev inspirationen till de egenritade keramikplattorna som täcker hela huset. Plattornas mörkbruna färg skiftar vackert i mörkt och ljust beroende på hur solen reflekterar huset och skapar liv i fasaden.

Liknande projekt