';
Krysspallen, Palmgrens

Krysspallen

Palmgrens

”krysspall” – en möbel som låter sig definieras av rummet den befinner sig i och står på egna ben i alla sammanhang. Foto: Palmgrens

I augusti 2021 lanserade Palmgrens Krysspallen, en förlängning av det över 10 år långa designsamarbetet med Thomas Sandell. Pallen är producerad i Stockholm av KFK Snickeri och Sadelmakarmästarna och är tillverkad i Sipo Mahogony och vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö.

Formsamarbetet startade 2009 med en väskkollektion, som tidigt blev en klassiker i Palmgrens sortiment. Denna gång har samarbetet sin utgångspunkt i möbler och i form av en ”krysspall” – en möbel som låter sig definieras av rummet den befinner sig i och står på egna ben i alla sammanhang.

Palmgrens har en lång tradition av att göra alla möjliga läderprodukter. För att markera Palmgrens jubileum ville jag göra en pall, där lädret och hantverket i trä är det väsentliga. Formen ska andas enkelhet och påminna om det enkla livet, men som alltid är det enkla det svåra.

– Thomas Sandell

Med sina 125 år är Palmgrens en av Sveriges mest etablerade producenter av exklusiva läderprodukter. Sedan starten som sadelmakeri 1896 har företaget kontinuerligt utvecklats och är idag ett företag fortsatt fokus på det gedigna hantverket och genuina läder, med ett utbud av handgjorda väskor, portföljer och inredning.

Krysspallen kommer i tre olika färgställningar i vegetabiliskt garvat läder: svart, cognac och ofärgat. Krysspallen produceras i 25 exklusiva upplagor under Palmgrens jubileumsår.


Liknande projekt