';
Big Branzino, Flytande Bastu

Big Branzino

Flytande Bastu

Big Branzino är en flytande bastu skräddarsydd för att avnjuta bastubad och underhålla gäster i skärgårdens magiska natur. Foto: Filip Gränström, Creativeflipp

Big Branzino är en flytande bastu ritad av Thomas Sandell och Johan Strandlund. Med sin distinkta form som ledstjärna är den skräddarsydd för att avnjuta bastubad och underhålla gäster i skärgårdens magiska natur. Med en topphastighet på fem knop kan vikar och öar utforskas, och utsikten är ständigt omväxlande.

Hjärtat är den specialritade smideskaminen med glas i alla riktningar som gör att elden skiner genom hela interiören och även är synlig utåt där skenet kan spela mot vågornas svall.

Den lägsta punkten på bågformen skapar en känsla av närvaro och närhet till elden inne i bastun för att sedan resa sig uppåt och avtäcka stjärnhimlen ovanför. Basturummet är centrerat i mitten, och hjärtat är den specialritade smideskaminen i stål och glas. Glaset i alla riktningar gör att elden skiner genom hela interiören. Ett större skådespel är hur elden även är synlig utåt för sin omgivning, där skenet kan spela mot vågornas svall.

Image
Image

Big Branzino byggdes för hand av mästersnickare Leif Persson på Kungsörs båtvarv, och hela processen genomsyrades av hantverk. Pontonerna är en katamarankonstruktion i stål som inrymmer dold förvaring under däck. Träkonstruktionen är klädd i linoljebehandlad furu utvändigt för att smälta in mot naturen, och insidan är genomgående i cederträ. Även möblerna på takterrassen är i cederträ, där bordet kan fällas undan med mässingshandtag för att göra plats för dans.

Foto: Filip Gränström, Creativeflipp

All styrning och navigation är samlat på ett podium av cederträ på fördäck. För att inte bryta mystiken döljs all modern navigationsutrustning av ett specialritat cylinderlock i mässing.

Vid skymningen kan belysningen dimmas i sekvenser för att inte konkurrera med elden och stjärnhimlen. Insidan av takterrassen har en dold LED belysning i väggens topp, för att inte blända den fantastiska utsikten.

Foto: Filip Gränström, Creativeflipp


Liknande projekt