';
Havstornet, Norrtälje

Havstornet

Norrtälje

Havstornet är den nya stadsdelens högsta byggnad, byggd på platsen där det tidigare stod en hög silobyggnad när området var industrimark.

Där Norrtäljeån möter havet byggs Havstornet. Ett skimrande bostadstorn i skarpt veckad fasad. Sandellsandberg har arbetat med projektet från de första skisserna och framtagandet av detaljplanen till slutlig bygghandlingsprojektering.

Vi använde tidigt i skissprocessen referensen av en vävd galaklänning. Havstornet är en byggnad som är finklädd. Den bronsskimrande fasaden ger huset en tydlig egen identitet och kommer upplevas olika beroende på hur solen rör sig runt huset.

– Anders Rotstein, Ansvarig arkitekt

Havstornet är den nya stadsdelens högsta byggnad, byggd på platsen där det tidigare stod en hög silobyggnad när området var industrimark. Huset innehåller en blandning av lägenhetstyper från 2 rum och kök upp till 7 rum och kök.  Totalt 119 lägenheter där samtliga har skyddade indragna balkonger och generösa allrum. Markplanet innehåller gemensamma co-working ytor för de boende och lokaler direkt mot hamnpromenaden.

Husets gemensamma ytor i markplan kontrasterar till den strikta yttre geometrin med ett mjukare formspråk i trä. På våning 22 finns en större lokal med stora glaspartier åt tre väderstreck, med magnifik utsikt över skärgården och Norrtäljes äldre stadskärna.


Liknande projekt