';
Årets pepparkakshus, Fastighetsbyrån

Årets Pepparkakshus

2021

Årets Pepparkakshus 2021, för Fastighetsbyrån till förmån för SOS Barnbyar

Fastighetsbyrån har startat en ny jultradition som de kallar Årets pepparkakshus, ett initiativ för att samla in pengar till SOS Barnbyar. Premiärhuset är ritat av Thomas Sandell, som har tolkat begreppet ”ett tryggt hem för fler” och samtidigt skapat en modernare version av det traditionella pepparkakshuset.

Huset bygger på den ny-jugendinspirerade arkitekturen som är en trend jag är övertygad om kommer starkt

– Thomas Sandell

– Min pepparkaksritning är framtagen utifrån ”ett tryggt hem för fler” och ska skapa en trygg känsla hos oss människor. Enligt forskning är vi människor benägna att känna oss lugna när vi betraktar runda former. I det här huset har vi därför valt att förstärka mjukheten och det runda. Huset bygger även på den ny-jugendinspirerade arkitekturen som är en trend jag är övertygad om kommer starkt, säger Thomas Sandell.

För att inspirera och hjälpa alla där hemma på vägen har kocken och dessertspecialisten Tea Malmegård, känd från bland annat Kockarnas kamp och TV4 Nyhetsmorgon, bakat pepparkakshuset efter ritningarna. För den som lockas mer av att köpa ett färdigbyggt hus kommer Tea Malmegårds hus auktioneras ut av Fastighetsbyråns mäklare och pengarna går oavkortat till SOS Barnbyar.

Genom att ladda ner ritningarna till Årets pepparkakshus och i samband med det skänka en slant till SOS Barnbyar är förhoppningen att fler får ett tryggt hem.

Ladda ned ritningarna här >


Liknande projekt