';

Jubileumshus, Anebyhus

Sveriges byggnadshistoria innehåller mängder av kunskap, tradition och erfarenhet. Det använde vi oss av när vi ritade Jubileum by Sandell för Anebyhus. Resultatet blev en stilren klassisk fyrkantig villa som sticker ut och minner om gamla ladugårdar och smedjor på den svenska landsbygden. Målsättningen var att skapa ett hus som är lika vackert, hållbart och välkomnande idag som om 75 år.

Anebyhus fyller 75 år och firar med ett jubileumshus i två grundstorlekar, ett 1,5-planshus och ett 2-planhus. Vi har dessutom tagit fram tre olika förslag på tillbyggnader; Skafferi, vinterträdgård och generationsboende. För att göra Jubileum by Sandell snällare mot miljö och klimat har vi bland annat använt oss av klassiska metoder för att hålla energiförbrukningen nere. Husets fönsterluckor hjälper till med att hålla värmen inne under kalla kvällar och nätter, på samma sätt som de stänger ute solens strålar under heta sommardagar. Det är en metod som använts i över hundra år och kommer fungera utmärkt i över hundra år till. Jubileum by Sandell är ett tidlöst klassiskt hus som tål att bo i – generation efter generation. Jubileum by Sandell är ritat för att passa in på de flesta platser i vårt land, från Norrlands djupa inland till pulsen i storstadsregionerna, västkustens karga klippor och Skånes öppna slätter. Huset passar lika bra i grupp som enskilt, var för sig.

Liknande projekt